top of page

BROEIERIJ

Marktbroei voor collega's PHOTO-2021-06-
PHOTO-2021-06-02-15-12-38

Firma Van Meer is een groeiend, bloeiend, modern en innovatief bedrijf. Ze zijn toekomstgericht en werken klantgericht. Missie is om iedereen thuis te laten genieten van een mooie bos tulpen van goede kwaliteit, met een lange houdbaarheid.

 

Ze zijn gespecialiseerd in het broeien van tulpen op water. Broeien is het in bloei trekken van tulpenbollen. Dit gebeurt in de periode van half november tot eind april in verwarmde kassen. De tulpenbollen worden op een tray geprikt, gevuld met water. Waterbroei is schoon en milieuvriendelijk en geeft betere arbeidsomstandigheden.

 

Firma Van Meer heeft een kas en een verwerkingsruimte, waar de tulpen bijna geheel machinaal worden verwerkt tot prachtige bossen tulpen die naar de consument kunnen. Het bedrijf draagt zelf zorg voor de verkoop en marketing van de bloemen die vanuit Nederland naar het buitenland gaan of direct aan winkels en andere ketens in Nederland worden geleverd.

 

Naast de broeierij in Crei is in 2005 uitgebreid met een broeierij in Lowbanks, Ontario, Canada, vlakbij de grens met de Verenigde Staten. Vanuit de broeikassen in Lowbanks worden er jaarlijks 30 miljoen tulpen verkocht in Canada en vooral de Verenigde Staten.

 

Firma Van Meer richt zich op het massa-assortiment en heeft van alle gangbare kleuren (rood, paars, wit, oranje, roze, geel en gerande tulpen) minimaal twee varianten’. 

bottom of page