top of page

De routes van het Profytodsd Tulpenfestival 2023 zijn bekend!


Ieder jaar, zodra de tulpenbollen zijn geplant, wordt de organisatie van het Profytodsd Tulpenfestival opgestart. De tulpenroutes worden uitgestippeld zodat de bezoekers in de lente van het prachtig gekleurde polderlandschap kunnen genieten. Je bezoekt de explosie van kleuren dit jaar van 21 april t/m 7 mei.


Routes

De basis van het Tulpenfestival is de auto- en fietsroute langs de vele tulpenvelden die de Noordoostpolder rijk is. Deze bewegwijzerde routes zijn ieder jaar weer anders omdat de tulpen niet altijd op dezelfde plek bloeien. Door de Van Staveren autoroute te volgen, dit jaar zo’n 99 km lang, weet je zeker dat je langs de meeste tulpenvelden en mooiste plekjes van de Noordoostpolder komt. Volg de rijroute en houd rekening met medeweggebruikers. Respecteer de gewassen en betreedt de tulpenvelden niet. Wil je toch tussen de tulpen lopen? De tulpenshowtuin op het Tulpenbelevingsveld is hier speciaal voor ingericht. Bezoek de Tulpenfestival locaties voor een hapje en een drankje onderweg, en meer informatie over het Tulpenfestival.


Naast een autoroute, is er ook een tulpenfietsroute te rijden. De Specsavers fietsroute is dit jaar 36 km lang en concentreert zich tussen de dorpen Luttelgeest en Marknesse. De fietsroute leidt je langs diverse kleurrijke tulpenvelden. De routes zijn te vinden op de website www.tulpenfestival.nl.


Tulpenfestival app

Een leuke aanvulling tijdens het rijden van de auto- of fietsroute, is de Tulpenfestival app. Rijd de tulpenroute via de interactieve Tulpenfestival app, en krijg tijdens de rit d.m.v. audiofragmenten informatie over het bijzondere gebied, de tulpenteelt en de historie van de Noordoostpolder. Download de app gratis in de App Store en Google Play Store.


Tulpenmozaïeken

De dorpen in de Noordoostpolder ontwerpen dit jaar weer een tulpenmozaïek. Plan een korte stop en bewonder de kleurenpracht en bijzondere kunstwerken die de dorpsbewoners hebben gemaakt.


Bollie de Beer

Ook aan de jonge bezoekers van het Tulpenfestival is gedacht. Op alle Tulpenfestival locaties zijn er leuke Bollie de Beer activiteiten te beleven. Bollie is de kindermascotte van het Tulpenfestival en leert de kinderen, naast vermaak, via leuke weetjes van alles over de tulpen.


Het Profytodsd Tulpenfestival is een evenement van StEP (Stichting Evenementen en Promotie Noordoostpolder). Houd onze website en social media in de gaten voor het laatste nieuws en bekendmaking van de activiteiten gedurende het festival.

Comments


bottom of page