top of page

Ontdekken, proeven en doen tijdens ‘paas’tulpenbelevingsweekend

Wat hebben tulpen, lekkernijen, muziek, creativiteit en zand met elkaar te maken? Ontdek het tijdens het extra lange eerste ‘Paas’tulpenbelevingsweekend op zaterdag 20, zondag 21 en maandag 22 april van 10.00 - 17.00 uur op het tulpenbelevingsveld aan het Creilerpad 14 te Creil.


Het tulpenbelevingsveld is het centrale festivalterrein van het Profytodsd Tulpenfestival en is gratis toegankelijk tijdens het gehele festival. Op het tulpenbelevingsveld wandel je door een tuin met 500 verschillende soorten tulpen, maak je een selfie bij de speciaal aangelegde selfievelden en leer je over de bollenteelt. Kinderen kunnen zich uitleven in de zandbak, gemaakt van een ‘echte’ trekkerband, rijden met de traptrekker of schommelen bij de tulpen en springen op het springkussen.


In de weekenden worden er extra activiteiten georganiseerd met een belevingsmarkt met ongeveer 20 kramen, vele workshops en muziek. In het openingsweekend kun je onder andere een workshop tulpen schilderen of tulpen breien volgen, verse aardbeien uit de Noordoostpolder proeven, meedansen met dansschool Artistique op Tweede Paasdag en ponyrijden. Het pop-up grand tulip café met tulpenterras is alle dagen geopend voor een lekker koud of warm drankje en heeft een kleine kaart. Verder zijn er foodkramen met poffertjes, ijs en kip. En natuurlijk huppelen er het hele weekend paashazen rond.


muziekoptredens

Zaterdag 20 april is er een optreden van straatzangtheatergroep Sjeu uit Vollenhove. De negen Sjeu-leden houden van zingen en brengen graag theater op festivals. Zij brengen een programma met strijd- en levensliederen.


Zondag 21 april is er een optreden van de polderband Pop-Up. Zij spelen onder andere nummers van Coldplay, De Dijk, Adèle en Marco Borsato. Beide optredens zijn gratis toegankelijk en zijn tevens bedoeld voor omwoners van het tulpenbelevingsveld.Zondag 22 april treedt Henk Smit in de ochtend met zijn gitaar op en in de middag is Comaro er met gezellige belevingsmuziek.


Tijdens de tulpenbelevingsweekenden hoopt de organisatie behalve veel toeristen en recreanten ook veel bezoekers uit de eigen regio te ontvangen, want er valt nog zoveel te ontdekken in de buurt.

Commentaires


bottom of page