top of page

Profytodsd Tulpenfestival en Tulpenbelevingsveld geopend van 10 april t/m 5 mei

Beste inwoners van Creil e.o.

Persbericht uit De Dorpsroddel gemist? Lees het hier.


Vanaf Goede Vrijdag 10 april t/m Bevrijdingsdag 5 mei staat de Noordoostpolder in het teken van bloeiende tulpenvelden met een tulpenroute, een tulpeninformatiecentrum, een

tulpenbelevingsveld en vele activiteiten. Omdat de ene tulp vroeg bloeit en de andere tulp wat later, is er de hele periode ergens aan de tulpenroute wel kleur op de velden te zien.


Tijdens het Tulpenfestival hoopt de organisatie behalve veel toeristen en recreanten ook veel

bezoekers uit de eigen regio te ontvangen, want er valt nog zoveel te ontdekken in de buurt.


Het Tulpenbelevingsveld is het centrale festivalterrein van het Tulpenfestival en is gratis

toegankelijk tijdens het gehele festival. Op het Tulpenbelevingsveld wandel je door een tuin met 500 verschillende soorten tulpen, maak je een selfie bij de speciaal aangelegde tulpenveldjes en leer je over de bollenteelt. Kinderen kunnen zich uitleven in de zandbak, gemaakt van een ‘echte’ trekkerband, rijden met de traptrekker of schommelen bij de tulpen en spelen in het speelhuisje. Er zijn tulpensouvenirs te koop en het pop-up grandcafé is geopend voor een drankje, een lekkere snack of een lunch. Of je zoekt het wat hoger op en vliegt mee met de helikopter of met een ballon over de tulpen. En wat verder nergens mag, maar wel op het Tulpenbelevingsveld: maak een foto liggend in de tulpen.


Op het Tulpenbelevingsveld zijn twee speciale weekenden met extra activiteiten. Dit zijn zaterdag 18 en zondag 19 april en zaterdag 25 en zondag 26 april. In deze weekenden is er een zweefmolen voor de kinderen, zijn er speciale workshops als het schilderen van tulpen, klompjes versieren en je eigen unieke t-shirt maken, kun je genieten van verschillende demonstraties en is er muziek. De activiteiten zijn van 10.00 – 16.00 uur.


Het Tulpenbelevingsveld bevindt zich aan het Creilerpad 14. We doen ons best de overlast voor de buurt zo veel mogelijk te beperken en zullen het programma ruim op tijd bij ‘de buren’ langsbrengen en in maart plaatsen in De Dorpsroddel, zodat iedereen op de hoogte is van de georganiseerde activiteiten.


Eén van de activiteiten willen we al vast verklappen. Op maandag 20 april wordt ‘Aan tafel’ in het Saalicon eenmalig verplaatst naar het Tulpenbelevingsveld. Binnenkort hierover meer informatie op onze website en https://www.facebook.com/tulpenbelevingsveldcreil/


Andere interessante punten

Naast het Tulpenbelevingsveld komen er diverse andere punten waar mensen van hun fiets of uit de auto kunnen stappen. Deels zijn dit bestaande initiatieven zoals de wei van Marlies Schouten, de soortentuin van Henk van Drie en het bezoekersinformatiecentrum. Deze zullen we met name in de communicatie via Social Media meer aandacht gaan geven. Daarnaast zullen er ook nieuwe punten bijkomen zoals een foto expositie bij Alice Valk.


Ook iets organiseren tijdens het Tulpenfestival?

Woon je aan één van de routes en ga je tulpen of ijsjes verkopen? Of heb je een ander origineel idee om het Tulpenfestival nog aantrekkelijker te maken voor bezoekers? Ben je ondernemer en bied je arrangementen of activiteiten aan die gerelateerd zijn aan het Tulpenfestival? Neem contact op en breng ons op de hoogte van je plannen of initiatief. We kunnen jouw initiatief wellicht meenemen in de promotie en we ondersteunen graag waar mogelijk.


Wanneer je vragen hebt of meer informatie over het Tulpenfestival wilt, kun je mailen naar

info@tulpenfestival.nl. Voor vragen over het Tulpenbelevingsveld kun je mailen naar

tulpenbelevingsveld@gmail.com.

Comments


bottom of page