top of page

Scholieren planten bollen Tulpenbelevingsveld


Het Tulpenfestival zal volgend jaar van 16 april tot 8 mei zijn. Dat maakte voorzitter Jan Menting donderdag bekend in Creil. Daar gingen de eerste tulpenbollen de grond in voor het Tulpenbelevingsveld. Dat werd gedaan door leerlingen van groep 8 van basisschool Fondali uit Creil.

Menting houdt, net als andere jaren, wel een slag om de arm over de datum. Volgens hem bepaalt de natuur wanneer de tulpen tot bloei komen en hoe lang het duurt. "Wordt het warm weer dan duurt het wat korter en wordt het koel weer dan duurt het wat langer."

De tulpenbollen die door de kinderen in de grond zijn geplant, vormen het logo van het Tulpenfestival in een zogenoemd 'selfieveld'. Dat ligt in het Tulpenbelevingsveld aan het Creilerpad in Creil. Op dat veld komt een brug waarop bezoekers een foto of selfie met de tulpen kunnen maken, zonder de velden te beschadigen. Vorig jaar liepen veel mensen de velden in voor een foto, terwijl dit niet de bedoeling is.

Meer over de polder De app, die vorig jaar voor het eerst werd ingezet, gaat komend festival een nog grotere rol krijgen. Volgens Menting werd de app vorig jaar door corona versneld ingezet om alle routerijders uitleg te geven over de tulpenteelt. "Die app gaat nu meer de hoofdrol spelen en ook meer informatie geven over de polder. En aan de route kunnen allerlei dingen gebeuren, die we wel of niet gezien de maatregelen kunnen laten doorgaan."

Uniek Menting verwacht komend jaar weer duizenden mensen in de polder te ontvangen. "Het is uniek. En het zijn niet alleen Nederlanders, maar het is een wereldwijd publiek. Van Japan, China, mensen die een Europatrip doen. Dat is toch prachtig dat wij dat kunnen bieden in ons gebied?"

In het Tulpenbelevingsveld worden 500 verschillende soorten in de grond gestopt. Daar is tijdens het festival van alles te doen voor jong en oud. Ook de speurtocht voor kinderen, de Bollie Berenroute, komt terug.

De andere tulpenbollen in het gebied zitten volgens Menting al in de grond. "Nu maar hopen dat de winter niet te koud en te nat wordt, want dat kost de bollenteler altijd weer opbrengst. En dat we in april ook zonder corona iedereen weer de beleving kunnen bieden."

Bron en foto: Omroep Flevoland

Comments


bottom of page