top of page

Tulpenkoningin en -prinses gekroond

Tulpenkoningin Ester en -prinses Janneke zijn vandaag gekroond tijdens de Bloembollen Vakdagen in de Profytohallen in Creil. Tulpenkoningin Ester komt uit Creil en volgt de studie Mechatronica aan het ROC Friese Poort in Emmeloord. Tulpenprinses Janneke woont in Swifterbant, maar ze groeide op in Tollebeek. Ze zijn de beste vriendinnen. Ze volgt dezelfde opleiding, waarvan ze ook ambassadeur is. Tijdens het Profytodsd Tulpenfestival zullen ze regelmatig een bezoekje brengen aan het Tulpenbelevingsveld.


Ester werkt naast school in de horeca en helpt thuis mee op het bloembollenbedrijf van haar ouders. ‘Het leek me altijd al heel leuk om de Tulpenkoningin te zijn en ik ben er ook meermaals voor gevraagd, maar wilde zelf graag nog even een paar jaartjes wachten. Nu ik weer benaderd werd, heb ik volmondig ja gezegd! Daarnaast voel ik me erg thuis tussen de tulpen en help ik ook met veel plezier mee met het kweken en broeien van de tulpen op ons bedrijf.’ ‘Via sociale media laten wij door middel van vlogs de komende tijd zien wat we allemaal gaan doen en waar we aanwezig zijn. Zo geven we een kijkje achter de schermen en gaan we dieper in op het kweken van de tulp. Hoe moet je selecteren? Waarom worden de tulpen gekopt? Hoe krijg je hem zo mooi op het land? Volg het Tulpenfestival/Tulpenbelevingsveld via facebook! Ik kijk heel erg uit naar het komende seizoen en het maken van promotie voor de tulpen en de kwekers.’ Janneke: ‘Ester zei: Als ik koningin word, hoop ik dat jij als prinses aan mijn zijde wilt staan! Tulpen heeft altijd mijn interesse gewekt. Ik ben meerdere keren bij haar thuis geweest om meer over de tulpen te leren, hoe het allemaal in zijn werk gaat en waarom kwekers willen voorkomen dat bezoekers in de velden gaan staan. Tijdens dit seizoen hoop ik nog veel meer te leren over de tulpen en het werk van de kwekers.’ ‘Als ambassadeur op school heb ik al ervaring met promotie maken en presenteren. Met mijn ervaring en Ester haar vakkennis vormen wij een dynamisch duo en zorgen wij voor een goede promotie voor, tijdens en na het Tulpenfestival.’


Succes Ester en Janneke!


Comments


bottom of page