BOLLENTEELT

Strong Love
Pallada
Royal van der Mark
Leen van der Mark
Countus
Pink Flag
Orange Juice
Orange Dream
Laptop
Pink Majesty
Verandi
White Flag
White Marvel
Destination
Columbus
World's Favourite
Deep Purple Rock
Marit
Royal Virgin
Ad Rem
Strong Gold
Lorely
Show More

Over Firma van Meer - bollenteelt en tulpen 

Nederland is wereldberoemd om zijn bloembollen en bolbloemen. De afgelopen vijfendertig jaar is de teelt van bloembollen in Nederland met bijna driekwart toegenomen. De teelt verspreid zich steeds verder in ons land. Het areaal in Flevoland is sterk gegroeid.

 

Firma Van Meer teelt 100 hectare tulpen. Alle bollen worden geplant in netten op een spoorafstand van 1.80 meter. De bollen worden geplant in de maanden oktober en november. De eerste maanden wortelen ze en vanaf januari komen de eerste tulpen boven de grond. Het selectiewerk waarbij zieke en verkeerde tulpen worden verwijderd start in maart en gaat door tot nadat de bloemen gekopt zijn.

 

Bloei

De bloei van de tulpen is afhankelijk van het ras. De meeste tulpen bloeien vanaf half april. Eind april begin mei worden ze gekopt. De tulp hoeft dan geen energie meer in de bloem te steken, waardoor de bol gaat groeien. Rond half juni begint de oogst en worden alle bollen in een week of vijf gerooid, gepeld en gesorteerd. Dit gebeurt door middel van moderne productiemethoden en faciliteiten.

 

Firma Van Meer levert een assortiment in de gangbare veel gevraagde kleuren. De bollen gaan veelal naar de eigen broeierijen in Creil en Canada. 

©2019 by Parelprojecten / fotorien.

Strong Love